Sukces na targach Smaki Regionów 2017

26 września zakończyły się międzynarodowe Targi Smaki Regionów 2017. Wystawcy branży spożywczej, kontrahenci, hurtownicy i detaliści - wszyscy spotkali się w jednym miejscu, by nawiązać nowe kontakty biznesowe i wymienić się doświadczeniami. Nie zabrakło też przedstawicieli Podkarpacia, w tym laureatów Programu Certyfikującego Produkty Spożywcze Podkarpackiego.

4 dni trwały Targi Smaki Regionów 2017. Do Międzynarodowych Targów Poznańskich zjechali wystawcy wszystkich województw z Polski. I jak podkreślał marszałek Władysław Ortyl, cieszy się, że producenci z Podkarpacia uczestniczą w targach, eksponują swoje produkty na wystawach i konkursach. Zaznaczył, że jest to dla województwa bardzo dobra promocja.

Nasz region reprezentowały: Firma Handlowo-Usługowa JUVITA z Dulczy Wielkiej (powiat mielecki), Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe MATEO Stanisław Cabaj z Dębicy (powiat dębicki), Uzdrowisko Rymanów (powiat krośnieński), Cukiernicza Spółdzielnia ROKSANA ze Strzyżowa (powiat strzyżowski), Fabryka ciast i cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia (powiat jarosławski), Gospodarstwo Agroturystyczne z Bukowca (powiat leski), Piekarnia Drzewna ANMAR z Rogóżna (powiat łańcucki), Leda-ser z Wólki Krowickiej (powiat lubaczowski), Maria i Mieczysław Łabęccy oraz firma Taurus z Pilzna (powiat dębicki).

Nie brakowało więc stoisk z wędlinami, kiełbasami, produktami garmażeryjnymi, nabiałem, wodami mineralnymi, nalewkami i słodyczami, w tym cukierków, ciast i ciasteczek. Pomocą i wsparciem służyły wystawcom przedstawicielki Centrum Promocji Biznesu.

- Atmosfera była niesamowita. Razem z wystawcami nawiązaliśmy świetne relacje. Przez te 4 dni byliśmy jedną podkarpacką rodziną, która promowała to, co ma najlepsze. Nasze stoiska budziły ogromne zainteresowanie, kolejki po produkty naszych wystawców nie kończyły się. Propozycje od kontrahentów i hurtowników również się pojawiły. Jesteśmy tym bardziej z tego dumni, ponieważ większość z wystawców to laureaci Programu Smaczne Bo Podkarpackie - powiedziała Magdalena Kucharska z Centrum Promocji Biznesu, organizatora programu certyfikującego.

W drugim dniu targów odbył się Wielki Finał XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Nagrody „Perła 2017” w konkursie w kategorii: Produkt regionalny, otrzymali z Podkarpacia:

  • Gospodarstwo Agroturystyczne Bukowiec - Bożena Wisła za ser podpuszczkowy z nutą leśną
  • Leszek Jakimowicz LEDA SER za ser dojrzewający Wólczan
  • ANMAR Piekarnia-Bar Anna Surmacz-Kałamarz za szynkę w rozmarynie
  • Maria i Mieczysław Łabęccy za nalewkę jeżynową leśną z Ulanowa.

Ponadto z rąk Lucjana Kuźniara, członka Zarządu Województwa Podkarpackiego i przedstawicielki Centrum Promocji Biznesu, wszyscy wystawcy otrzymali pamiątkowe podziękowania od kapituły konkursu Smaczne Bo Podkarpackie za prezentację produktów podczas targów.

Wystawcy mogli się pokazać na tak prestiżowym wydarzeniu dzięki uprzejmości Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego, za co Centrum Promocji Biznesu serdecznie dziękuje marszałkowi Władysławowi Ortylowi.

Galeria zdjęć

Poniedziałek, 2 października 2017 r.

PROMOWANE FIRMY

BESTRADE Sp. z o.o.
Artykuły spożywcze
Sprzedaż hurt. wyrobów spożywczych
Biuro Turystyczne ANTURJA - bilety lotnicze, bilety autokarowe, bilety . . .
Turystyka
Organizator turystyki
Specjalistyczny Zakład Robót Budowlano-Wiertniczych"EURO-WIERT" Sp. . . .
Usługi
Zabudowa dolnego źródła ciepła wg. Innowacyjnej Technologii GRD - dla zasilania pomp ciepła
TPR PRODUKT Sp. z o.o.
Artykuły i usługi przemysłowe, Usługi
Urządzenia Karcher oraz chemia i kosmetyka samochodowa fimy Mafra
Przedsiębiorstwo Budowlane TOMA Sp. z o.o.
Budownictwo
EKD 4521, Budownictwo ogólne i inżynieria lądowa

PROJEKTY UNIJNE

Celem głównym projektu jest zdobycie zatrudnienia przez 70 osób bezrobotnych lub biernych zawodowo zamieszkujących woj. podkarpackie poprzez otwarcie własnej działalności gospodarczej do 31.03.2022 r. [...]
Celem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa i zwiększenie możliwości zatrudnienia 110 Uczestników Projektu, zamieszkujących woj. podkarpackie poprzez wyposażenie ich w kwalifikacje oraz doświadczenie zawodowe do 30.09.2021 r. [...]
Celem głównym projektu jest poprawa sytuacji zawodowej 94 osób pracujących (w tym 54 kobiet), które w momencie przystąpienia do projektu znajdują się w trudnej sytuacji na rynku pracy [...]
Celem głównym projektu jest zwiększenie kompetencji w obszarze języka angielskiego lub niemieckiego przez 216 uczestników/czek do 30.06.2021 r. [...]
Celem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa 90 uczestników projektu zamieszkujących woj. podkarpackie poprzez wyposażenie ich w kwalifikacje oraz doświadczenie zawodowe do 31.03.2020 r. [...]

PARTNERZY

znvc00