Partner Podkarpackie - Województwo Podkarpackie.
Partner Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" i Programu "Smaczne bo Podkarpackie".
27 października 2021 r. miała miejsce uroczysta Gala Biznesu, w czasie której nagrody i wyróżnienia otrzymali tegoroczni laureaci Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" 2021.
Wydarzenie organizowane było przez Centrum Promocji Biznesu. Ważnym aspektem przy organizacji Gali jest współpraca z Marszałkiem Województwa Podkarpackiego oraz Wojewodą Podkarpackim. Nad tegoroczną edycją Konkursu Galą patronat honorowy objął Marszałek Senatu Tomasz Grodzki oraz Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej. Partnerem Konkursu i Programu jest Województwo Podkarpackie. Patronat honorowy nad Programem „Smaczne bo Podkarpackie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Partnerem Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej jest Bank Pekao S.A., Kancelaria Axelo, a Programu „Smaczne bo Podkarpackie” Bank PKO BP.
Partnerami Gali byli: Poczta Polska, Olimp Labs oraz CWK G2A Arena.
27 października 2021 r. miała miejsce uroczysta Gala Biznesu, w czasie której nagrody i wyróżnienia otrzymali tegoroczni laureaci Programu "Smaczne bo Podkarpackie" 2021.
Wydarzenie organizowane było przez Centrum Promocji Biznesu. Ważnym aspektem przy organizacji Gali jest współpraca z Marszałkiem Województwa Podkarpackiego oraz Wojewodą Podkarpackim. Nad tegoroczną edycją Konkursu Galą patronat honorowy objął Marszałek Senatu Tomasz Grodzki oraz Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej. Partnerem Konkursu i Programu jest Województwo Podkarpackie. Patronat honorowy nad Programem „Smaczne bo Podkarpackie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Partnerem Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej jest Bank Pekao S.A., Kancelaria Axelo, a Programu „Smaczne bo Podkarpackie” Bank PKO BP.
Partnerami Gali byli: Poczta Polska, Olimp Labs oraz CWK G2A Arena.
7 października w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim w Rzeszowie odbyły się obrady Kapituły kolejnej edycji Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie”.
Program organizowany jest przez Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie przy współpracy z Wojewodą Podkarpackim i Marszałkiem Województwa Podkarpackiego. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie oraz Bank PKO BP. Patronat Honorowy nad Programem sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kapitułę Programu tworzą eksperci rynku spożywczego, osób zaufania publicznego oraz przedstawicieli mediów. Kapituła zapoznała się z przedstawioną przez producentów dokumentacją oraz wynikami badań wykonanych przez ekspertów z Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w Rzeszowie oraz z Państwowej Inspekcji Sanitarnej w Rzeszowie.
Zgłoszone produkty oceniane były według następujących kryteriów: wygląd i kształt, barwa, smak, zapach, konsystencja i struktura. Oceniana była poprawność etykietowania i znakowania produktów, które narzuca m.in. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności. Szacowne gremium Kapituły dokonało oceny zgłoszonych produktów przyznając 26 certyfikatów „Smaczne bo Podkarpackie”.
Efekty pracy Kapituły poznamy już niebawem tj. 27 października br. w G2A Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowym w Jasionce podczas uroczystej Gali wieńczącej tegoroczną edycję Programu "Smaczne bo Podkarpackie".
Wielkimi krokami zbliża się uroczysta Gala, jubileuszowej XX edycji Konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” oraz Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie”. Laureaci otrzymają nagrody i wyróżnienia w środę, 27 października, w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Województwa Podkarpackiego G2A Arena w Jasionce. Wydarzenie organizowane jest przez Centrum Promocji Biznesu. Ważnym aspektem przy organizacji Gali jest współpraca z Marszałkiem Województwa Podkarpackiego oraz Wojewodą Podkarpackim. Nad tegoroczną edycją Konkursu Galą patronat honorowy objął Marszałek Senatu Tomasz Grodzki oraz Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej. Partnerem Konkursu i Programu jest Województwo Podkarpackie. Patronat honorowy nad Programem „Smaczne bo Podkarpackie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej jest Bank Pekao S.A., Kancelaria Axelo, Poczta Polska, a Programu „Smaczne bo Podkarpackie” Bank PKO BP.
Gala w tym roku będzie zwieńczeniem Podkarpackiego Kongresu Gospodarczego. Uczestnicy Konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” oraz Programu Certyfikującego „Smaczne bo Podkarpackie” zaprezentują się przed prawie tysięczną publicznością. To prestiżowe wydarzenie jest okazją do zaprezentowania unikatowych produktów i nowoczesnych usług, które oferują firmy z Podkarpacia, dynamicznie dzięki nim się rozwijając i wychodząc na rynki ogólnopolskie i zagraniczne.
27 października dowiemy się, które z tych przedsiębiorstw Kapituła postanowiła wyróżnić i nagrodzić statuetkami. W tegorocznej edycji konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” uczestniczy 114 firm, które walczyły o wyróżnienia w kilku kategoriach. Ocenione zostały firmy mikro, małe i duże. Kapituła dokonała również oceny ich produktów i usług. W programie certyfikującym „Smaczne bo Podkarpackie” eksperci sprawdzili, które z produktów spożywczych Podkarpacia spełniają najwyższe normy jakościowe. Do Programu zostało zgłoszonych 26 produktów.
Wręczeniu wyróżnień i nagród towarzyszyć będzie oprawa artystyczna, podczas której wystąpi Andrzej Korycki z Dominiką Żukowską. Początek Gali o godz. 14:30. Szczegóły na www.png.pl oraz www.smaczne.rze.plZakład Mięsny Smak - Górno Sp. z o. o. to uczestnik tegorocznej edycji Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2021.
Organizatorem Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” jest Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie. Tegoroczną edycję Patronatem Honorowym objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie. Szczegóły o Konkursie na www.smaczne.rze.pl.
Zakład mięsny Smak Górno od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie unika wszechobecnej przemysłowej masowej produkcji bazującej tylko na wypracowaniu największego zysku. Smak Górno kieruje się drogą oferującą klientom smakołyki, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i które wyznaczają prawdziwą tradycje oryginalnych polskich smaków. Sukces zakładu jest więc głównie sukcesem oferowanej jakości w produkcji wyrobów tradycyjnych. A tradycja w wypadku produktów Smak Górno, nie jest tylko hasłem reklamowym. Pasztet domowy z Górna, Wiejska pieczona z Górna, Studzienina z Górna oraz inne produkty tradycyjne z Górna - to produkty wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych .Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp.z o.o to uczestnik tegorocznej edycji Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2021.
Organizatorem Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” jest Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie. Tegoroczną edycję Patronatem Honorowym objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie. Szczegóły o Konkursie na www.smaczne.rze.pl.
Fabryka została założona w XIX w. przez pradziadka obecnej Pani Prezes Anety Gurgul. Wyroby fabryki Stanisława Gurgula polecane były dla ludzi chorych przez Komisję Przemysłową Krakowskiego Towarzystwa Lekarskiego i dostarczane na dwory Królestwa Wielkiej Brytanii, Francji, Prus i Rosji. Po II wojnie światowej w latach 50-tych fabryka została znacjonalizowana. Od roku 1952 do 1993 występowała pod inna nazwą. W tym czasie jednak produkowała takie wyroby cukiernicze jak: biszkopty, precle, paluszki telewizyjne. W 1993 roku wróciła do spadkobiercy prawowitych właścicieli i otrzymała nieco zmienioną nazwę.W kolejnych latach przeprowadzono liczne modernizacje, wprowadzając nowe urządzenia m. in. zakupiono tunele do pakowania wyrobów w folię termokurczliwą zapobiegającą wysychaniu produktów. Stosujemy opakowania ekologiczne, są to kartoniki z tektury wyścielone pergaminem i zabezpieczone folią. Nasze produkty pakowane są także w tzw. wypraski. Wyroby są regularnie badane pod względem fizykochemicznym i mikrobiologicznym w autoryzowanych laboratoriach. Posiadamy także własne laboratorium zakładowe oraz wewnętrzną kontrolę jakości. W 2004 roku wprowadziliśmy system HACCP, aby zwiększyć kontrolę nad jakością produkowanej żywności. Obecnie fabryka specjalizuje się w wypieku biszkoptów podłużnych. Od 2007 roku fabryka działa w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Naszą misją jest: “Produkować dobrą zdrową polską żywność”Dobrowolscy Sp. z o.o. to uczestnik tegorocznej edycji Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2021.
Organizatorem Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” jest Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie. Tegoroczną edycję Patronatem Honorowym objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie. Szczegóły o Konkursie na www.smaczne.rze.pl.
Firma do tegorocznej edycji Programu zgłosiła dwa produkty: Szynkę z Wadowic i Polędwice z Wadowic. Polecamy gorąco! Firma Dobrowolscy od 1990 roku łączy smakiem pokolenia. Był rok 1990, kiedy Stanisław Dobrowolski wraz z synem Adamem założyli pierwszy zakład mięsny. W późniejszych latach dołączyli do nich pozostali synowie. Dzisiaj firma zatrudnia ponad 600 pracowników i łączy technologię z troską o to, by wędliny wadowickie były najlepszymi produktami dla rodzin. Firma praktycznie startowała od zera, jednak zaangażowanie pracowników, którzy wychodzili do pracy wczesnym rankiem i wracali po kilkunastu godzinach, pozwoliło osiągnąć wspólny sukces. Wieść o dbałość o najmniejsze szczegóły oraz dążenie do produkowania wyrobów jak najlepszej jakości, z których słynął zakład, zaczęła rozchodzić się po okolicznych miejscowościach. Efektem były rzesze klientów, które ustawiały się pod małym sklepem. Choć kolejki po wędlinę kojarzone są z latami osiemdziesiątymi, historia powtarzała się pod wadowickim sklepem Dobrowolskich dekadę później. Zakład rozrastał się w zawrotnym tempie, czego doskonałym przykładem jest historia ze ścianką, którą trzeba było wyburzyć miesiąc od jej postawienia. Z czasem obok kolejki klientów zaczęły ustawiać się samochody dostawcze. Wydawanie towaru rozpoczynało się od 6 rano, jednak pierwsi śmiałkowie pojawiali się już w okolicach północy! Rekordowe długości kolejek pod sklepem Dobrowolskich sięgały nawet 2 km! Po 10 latach od założenie zakładu, Dobrowolscy zatrudniali 435 osób. Kultywowanie rodzinnych tradycji sprawiło, że firma stała się atrakcyjnym miejscem pracy, w którym pracują całe rodziny, a średni czas zatrudnienia to kilkanaście lat. Wędliny z Wadowic Górnych zaczęły pojawiać się za ladami sklepów w Małopolsce, na Lubelszczyźnie, Górnym i Dolnym Śląsku oraz w Świętokrzyskim. Kolejnym naturalnym krokiem w rozwoju firmy było nawiązanie współpracy z sieciami handlowymi, dzięki czemu dzisiaj produkty Dobrowolskich znajdziecie na terenie całej Polski. Kluczem do sukcesu Dobrowolskich jest wnikliwa analiza rynku mięsnego i analiza panujących na nim trendów, dzięki łączeniu tradycji ze zmieniającymi się gustami konsumentów, firma stale osiąga sukcesy. Dobrowolscy od zawsze preferują polskie mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Współpraca z lokalnymi hodowcami oraz dbałość o środowisko naturalne idą w parze z dbałością o ekologię, która od zawsze była wpisana w misję firmy. Celem Programu jest wyłonienie i wypromowanie produktów spożywczych wytworzonych przez przedsiębiorstwa mające swe zakłady na Podkarpaciu. Program ma promować i pomagać w wyborze konsumentom tych produktów, które ze względu na swoją wysoką jakość, unikalne walory smakowe i zapachowe, reprezentują nieprzeciętny poziom, godny do naśladowania oraz spełniają wymagania jakości handlowej. Program jest adresowany do wszystkich producentów żywności działających na terenie województwa podkarpackiego.Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Jasienica Rosielna to uczestnik tegorocznej edycji Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2021.
Organizatorem Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” jest Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie. Tegoroczną edycję Patronatem Honorowym objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie. Szczegóły o Konkursie na www.smaczne.rze.pl.
Spółdzielnia Mleczarska swą historią sięga 1927 roku, kiedy to Sąd Grodzki w Sanoku zarejestrował oficjalnie działalności mleczarni. W czasie II wojny światowej Spółdzielnia cały czas prowadziła skup, przetwórstwo mleka i przyjmowała nowych członków. Zdecydowany rozwój Spółdzielni nastąpił w latach 1992 – 2002, gdzie na wykupionych parcelach wokół 1. budynku Spółdzielni wybudowano: - nową halę produkcyjną wraz z nowoczesnymi liniami do produkcji mleka spożywczego, śmietany, twarogów i napojów mlecznych, - stację wodociągową, kotłownię i oczyszczalnię ścieków. Wszystkie obiekty spełniały normy bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony środowiska i odpowiadały wymogom Unii Europejskiej, co pozwoliło w 2003 roku wprowadzić system HACCP, a w 2004 r. Spółdzielnia została zakwalifikowana, jako zakład unijny - co dało jej możliwość produkowania i sprzedawania wyrobów na teren całej Unii Europejskiej. W 2007 r. Spółdzielnia podjęła produkcję wyrobów ekologicznych tj. mleko spożywcze, masło i twarogi uzyskując dla nich certyfikat „Rolnictwa Ekologicznego". W 2012 roku Spółdzielnia uzyskała certyfikat systemu zarządzania i jednocześnie spełnia wymagania normy ISO 22000:2005 na wszystkie produkowane asortymenty.
A tak jest dziś… Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Jasienicy Rosielnej zajmuje się skupem mleka, jego przetwórstwem i prowadzi handel hurtowy i detaliczny. Skup mleka prowadzi się na terenie województwa podkarpackiego i małopolskiego. Produkuje ponad 40 różnego rodzaju wyrobów mleczarskich na nowoczesnych liniach technologicznych z wdrożonym systemie HACCP i ISO-22.000:2005, co pozwala znakować wyroby znakiem UE i rozprowadzać na terenie całej Unii Europejskiej. Spółdzielnia oferuje wyroby nabiałowe m. in. mleko spożywcze (2%, 3,2%); śmietany (12%, 18%, 30%, 36%); napoje fermentowane (kefir, maślanka, maślanka owocowa, jogurt naturalny, jogurt owocowy); twarożki; serki śniadaniowe naturalne oraz typu fromage; masło ekstra. Powyższe asortymenty cechuje duża zawartość białka, witamin, składników mineralnych oraz to, że spełniają wymagania w zakresie środków spożywczych stosowanych w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. Spełniając te kryteria firma dostarcza artykuły nabiałowe także do przedszkoli, szkół, gastronomi, szpitali. Sprzedaż wyrobów własnej produkcji i wg potrzeb rynku spółdzielnia prowadzi poprzez 8 własnych hurtowni, 5 obwoźnych i 14-tu własnych sklepów detalicznych. Całość obsługuje 40 jednostek transportowych, tak w skupie, jak i dystrybucji. W rejonie Polski południowej OSM Jasienica Rosielna jest jedną z niewielu samodzielnych spółdzielni, która pielęgnuje obrany cel, a więc: produkuje wyroby nabiałowe „nie wzbogacane chemicznie”, krótkoterminowe z tzw. „czystą etykietą” i sprzedaje głównie we własnej sieci handlowej (hurtowej i detalicznej) zlokalizowanej na terenie województwa podkarpackiego.
P.H.U. Mateo to uczestnik tegorocznej edycji Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2021.
Organizatorem Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” jest Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie. Tegoroczną edycję Patronatem Honorowym objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem Programu jest Województwo Podkarpackie. Szczegóły o Konkursie na www.smaczne.rze.pl.
Firma P.H.U. Mateo istnieje na rynku już od 1993 roku., jej założycielem oraz właścicielem nieprzerwanie od 25 lat jest Stanisław Cabaj. Od początku swojego istnienia firma działa w branży spożywczej ciągle zwiększając swój potencjał. Wraz z jego wzrostem wyłoniła się specjalizacja firmy w zakresie dystrybucji lodów i mrożonek. Od 1994 roku firma specjalizuje się tylko i wyłącznie w tym asortymencie będąc bezpośrednim dystrybutorem wszystkich liczących się na naszym rynku producentów. W 1996 roku zauważając braki na rynku w zakresie mrożonych wyrobów mącznych Przedsiębiorstwo uruchomiło produkcję pierogów i uszek. Wyroby mączne produkowane w Zakładzie Produkcyjnym w Ostrowie, wykonywane są ze szczególną troską o klientów, według tradycyjnej i sprawdzonej receptury. Od początku swojej działalności Firma postawiła na wysoką jakość tworzonych produktów, co pozwoliło skutecznie zdobyć rynek krajowy jak również zagraniczny. Firma PHU „MATEO" współpracuje z wyspecjalizowanymi profesjonalnymi firmami w branży mrożonek. Swoje produkty sprzedaje do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Słowacja, Czechy. W związku z dynamicznym rozwojem firmy w roku 2010 zostały wprowadzone na rynek kartacze, a w roku 2016 wprowadzono pierogi chińskie: pierogi z wieprzowiną na ostro, pierogi z kurczakiem po tajsku oraz pierogi z kurczakiem Yakitori. Mrożonki są cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do tradycyjnych produktów wartością odżywczą, stwierdzono bowiem, że stanowią one właściwe uzupełnienie codziennej diety. Od początku działalności firmy „MATEO” postawiło na wysoką jakość wyrobów, co pozwala skutecznie zdobywać rynek krajowy jak i zagraniczny. Propozycje dań to smaczne, zdrowe, wygodne i ekonomiczne rozwiązanie dla tych wszystkich którzy nie mają czasu lub umiejętności koniecznych do przygotowania niebanalnego posiłku. W czasie wieloletniej działalność firma „MATEO" wykształciła procedury współpracy z klientami mające na celu ujednolicenie i dbałość o wysoki poziom ich obsługi. Przez lata działalności firma MATEO zdobyła doświadczenie oraz zaufanie u odbiorców co w ostatnim czasie znalazło odzwierciedlenie w nagrodach i wyróżnieniach przyznawanych firmie.Partner Podkarpackie - Województwo Podkarpackie.
Partner Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" i Programu "Smaczne bo Podkarpackie".
23 września, w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Województwa Podkarpackiego G2A Arena w podrzeszowskiej Jasionce odbył się II Podkarpacki Kongres Spożywców, połączony z Kapitułą Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Spożywcze Podkarpackiego “Smaczne bo Podkarpackie”.
Organizatorami wydarzenia byli: G2A Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowe Województwa Podkarpackiego oraz Centrum Promocji Biznesu. a partnerem merytorycznym Kancelaria Kamińscy.
Partnerem Programu "Smaczne bo Podkarpackie" jest Województwo Podkarpackie.
14 lipca 2020 r. - Zapraszamy do zaprezentowania się na stronach Leksykonu „Samorządy Podkarpackie XXX-lat (1990-2020)”Zapraszamy do zaprezentowania Państwa firm, instytucji na stronach pierwszego wydania Leksykonu „Samorządy Podkarpackie XXX-lat (1990-2020)”.
Osoby zainteresowane promocją swojego przedsiębiorstwa/instytucji, prosimy o kontakt telefoniczny: 603 100 900 lub e-mailowy: leksykon@podkarpackie.com lub wypełnienia formularza zgłoszeniowego.Poniżej przedstawiamy wizualizację prezentacji przykładowej gminy – każda z jednostek samorządowych będzie prezentowana na 3 stronach leksykonu. Oddajemy do Państwa dyspozycji kolejne strony naszego wydawnictwa. Prezentacja przedsiębiorstwa/instytucji na łamach Leksykonu jest możliwa w dwóch formatach: 1 strona lub 2 strony, a preferowaną formą jest reklama, wywiad lub artykuł sponsorowany.
Przewidujemy, że gotowe egzemplarze leksykonu trafią do Państwa jeszcze w 2020 roku.
Serdecznie zachęcamy Państwa do skorzystania z naszego zaproszenia!W środę, 27 maja rozpoczęły się prace parlamentarne nad nowym, opracowanym przez Rząd planem pomocowym dla przedsiębiorców zawartym w projekcie ustawy o dopłatach do oprocentowania kredytów bankowych udzielanych na zapewnienie płynności finansowej przedsiębiorcom dotkniętym skutkami COVID-19 oraz o zmianie niektórych innych ustaw stanowiącym kolejne uzupełnienie tarczy antykryzysowej – Tarcza 4.0.
W załączniku przedstawiamy przygotowane przez Kancelarię AXELO najważniejsze założenia planowanej pomocy dla przedsiębiorców. Zaznaczamy jednak, że przedstawiona informacja i opisane w niej założenia mogą ulec zmianom, gdyż zostały one opracowane w oparciu o projekt ustawy, który został przekazany do Sejmu i będzie przedmiotem prac parlamentarnych od 27 maja 2020 r.
Pobierz pełną informację: ALERT AXELO – Tarcza 4.0 – najważniejsze założenia planowanej pomocy dla przedsiębiorcówPodkarpacki e-bazarek to możliwość tworzenia krótkich łańcuchów dostaw pomiędzy producentami a konsumentami.
To również doskonała bezpłatna promocja podkarpackich rolników, producentów regionalnej i ekologicznej żywności, usługodawców, twórców rękodzieła oraz kół gospodyń wiejskich.
Partnerami Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w tym przedsięwzięciu są m.in. Wojewoda Podkarpacki, Marszałek Województwa Podkarpackiego, Podkarpacka Izba Rolnicza, Związek Stowarzyszeń Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego, a także lokalne media.
Działalność serwisu należącego do Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale to pomoc mieszkańcom obszarów wiejskich w sprzedaży wytworzonych produktów i usług oraz realizacja hasła „CUDZE CHWALICIE, SWOJE POZNAJCIE”. Podkreślić należy, że zainteresowanie Podkarpackim e-bazarkiem cały czas wzrasta. Odpowiadając na oczekiwania klienta, dodajemy coraz to nowe rozwiązania umożliwiające sprawniejsze posługiwanie się stroną.
https://cloud.podrb.pl/index.php/s/SADnirtBx8XYE53
Powyżej umieszczony został link do filmiku instruktażowego, jak umieścić poprawie produkt na stornie serwisu Podkarpacki e-bazarek.
Zapraszamy do korzystania z serwisu Podkarpacki e-bazarek.
Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego Partnerem Gali Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" 2019
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że Partnerem Gali Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" 2019 został Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego Podkarpackie
Nasze wydarzenie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej.
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że Partnerami Gali Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" 2019 są w tym roku:
Dziękujemy za okazane zaufanie i nieocenioną pomoc przy organizacji tego wielkiego wydarzenia. Zapraszamy serdecznie już 28 listopada o godz. 15:00 na uroczystą Galę do G2A Arena w Jasionce. Szczegóły na www.png.pl
„Rzeszów dla Bohaterów '39”
Rzeszowscy restauratorzy ugoszczą w swoich lokalach Bohaterów II Wojny Światowej.
„Rzeszów dla Bohaterów '39” to akcja o charakterze patriotyczno-społecznym, została zorganizowana przez Stowarzyszenie „Pod Skrzydłem Anioła” wraz z Restauracją „Kulisy” w Rzeszowie z okazji rocznicy 80-lecia Wybuchu II Wojny Światowej, w ramach podziękowania Kombatantom i Seniorom z naszego regionu za trudy walki podczas II Wojny Światowej oraz konieczność bycia świadkami tej ważnej części naszej polskiej historii.
Zaplanowane działanie polega na ugoszczeniu w rzeszowskich lokalach gastronomicznych Bohaterów II Wojny Światowej. Tymi Bohaterami są osoby urodzone przed 01 września 1939 roku. Akcja potrwa od 1 do 6 września 2019 roku na terenie naszego miasta. Właściciele oraz managerowie restauracji, barów, kawiarni czy cukierni, którzy zdeklarowali swoje uczestnictwo w akcji jednocześnie, zaoferują przyjęcie i bezpłatne ugoszczenie zgłaszających się osób poczęstunkiem w swoim lokalu – restauracje: dwudaniowym obiadem wraz z napojem, a kawiarnie lub cukiernie słodkim poczęstunkiem.
Do akcji może przyłączyć się każdy lokal gastronomiczny na terenie naszego miasta i najbliższych okolic. Restauracje, bary, kawiarnie i cukiernie, mogą zgłaszać swój udział w akcji do 31 sierpnia bieżącego roku – informuje Paulina Surowiec – Kalemba, ze Stowarzyszenia "Pod Skrzydłem Anioła". Spis wszystkich lokali uczestniczących w wydarzeniu będzie dostępny na stronie internetowej Stowarzyszenia www.podskrzydlemaniola.pl oraz na wydarzeniu na facebooku https://www.facebook.com/events/362444004693549/permalink/364391977832085/
Każdy lokal uczestniczący w akcji będzie posiadał także plakat informujący, że jest partnerem akcji „Rzeszów dla Bohaterów '39”.
Aby nasi Bohaterowie '39, mogli skorzystać z darmowego poczęstunku w lokalu partnerskim, muszą mieć ze sobą tylko dowód tożsamości, legitymację kombatancką lub inny dokument z datą urodzenia, który potwierdzi, że jest On urodzony przed 01.09.1939r wspomina Izabela Zych przedstawiciel Stowarzysznia "Pod Skrzydłem Anioła". Każdy lokal będzie posiadał także do uzupełnienia listę swoich Gości-Bohaterów, na którą zachęcamy, aby Seniorzy się chętnie wpisywali, gdyż będzie to równoznaczne z przyjęciem zaproszenia na finał naszej akcji „Wieczór wspomnień”, który odbędzie się 4.10.2019r. w Restauracji Kulisy w Rzeszowie – informuje vice prezes Stowarzyszenia Piotr Bartoń.
Równocześnie akcji „Rzeszów dla Bohaterów '39” towarzyszy zbiórka pieniężna na platformie www.dajesz.com.pl. Zebrane fundusze zostaną przeznaczone na finał akcji pod nazwą „Wieczór Wspomnień”, podczas którego członkowie Stowarzyszenia „Pod Skrzydłem Anioła”, Sponsorzy i Partnerzy wydarzenia, a także specjalnie zaproszeni goście podziękują tym wyjątkowym osobom – naszym Bohaterom tamtych czasów za trud walki i życia podczas II Wojny Światowej. Zachęcamy osoby prywatne, aby przez platformę dokonywali drobnych wpłat na "Wieczór wspomnień", żeby mógł być on dla Gości-Bohaterów '39 przygotowany w jak najbardziej atrakcyjnej formie. Prosimy także rzeszowskich przedsiębiorców o sponsoring, aby przyłączyli się do akcji jako Partnerzy i pomogli uświetnić ten wieczór razem z nami – zachęcają organizatorzy akcji.
„Rzeszów dla Bohaterów” to ważne wydarzenie dla społeczności Rzeszowa. Charakter akcji i jej cele pozwolą skupić wokół siebie patriotów i lokalnych działaczy, aby docenić starania ludzi, którzy narażali lub oddawali życia za Polskę i ziemie rzeszowskie. Zapraszamy młodsze pokolenie, aby poinformowało o akcji i zachęciło do udziału w niej swoich pradziadków, dziadków, babcie, ciocie, a także osoby z otoczenia np. sąsiadów o których wiedzą, że ich data urodzenia uprawnia do udziału w akcji. Ci wspaniali Seniorzy to dla nas żywa lekcja historii, którą musimy jak najdłużej pielęgnować.
Szczegółowe informacje o akcji „Rzeszów dla Bohaterów '39 oraz wydarzeniu „Wieczór wspomnień” można uzyskać w biurze Stowarzyszenia „Pod Skrzydłem Anioła”, pod numerem telefonu +48 500 780 201 lub adresem maialowym biuro@podskrzydlemaniola.pl. Aktualne informacje są dostępna także na stronie internetowej www.podskrzydlemaniola.pl oraz na wydarzeniu na Facebooku: https://www.facebook.com/events/362444004693549/permalink/364391977832085/
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że kolejny rok z rzędu Bank Pekao S.A. został oficjalnym Sponsorem i Partnerem Głównym Konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” 2019.
Więcej informacji o Konkursie pod adresem www.png.pl
Informujemy z radością, że Partnerem tegorocznej edycji Programu Certyfikującego Najlepsze Produkty Podkarpackiego „Smaczne bo Podkarpackie” został PKO Bank Polski S.A.
Więcej informacji o Programie pod adresem www.smaczne.rze.pl
Z radością informujemy, że Patronat Honorowy nad Konkursem Podkarpacka Nagroda Gospodarcza 2019 objęło także Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii.
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że kolejny rok z rzędu Patronat Honorowy nad Konkursem Podkarpacka Nagroda Gospodarcza 2019 objął Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Stanisław Karczewski.
Jest to dla nas powód do dużej radości, za co jesteśmy Panu Marszałkowi niezmiernie wdzięczni.
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że 23 lutego o godz. 19:00 w Hotelu Falcon w Rzeszowie odbędzie się wyjątkowe wydarzenie dobroczynne Gala Pod Skrzydłem Anioła.
Ideą organizacji Gali jest pomoc małemu – 17-miesięcznemu Olkowi, któremu grozi amputacja nóżki. Chłopiec mieszka wraz z rodzicami w miejscowości Krościeńko Wyżne na Podkarpaciu.
Mając na uwadze tak szczytny cel, Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie włączyło się w wydarzenie jako patron Gali. Głównym organizatorem jest Stowarzyszenie Pod Skrzydłem Anioła.
Bilet na Galę można zakupić na stronie internetowej: https://bit.ly/2UprZd5
Oluś wraz z Rodzicami był gościem programu Pytanie na śniadanie w TVP2 https://bit.ly/2CTiM5A
Poprzez zebranie środków finansowych na kosztowną operacją w Stanach Zjednoczonych istnieje duża szansa pomocy dziecku. Jest to znakomita okazja, by rozpocząć nowy rok od pięknej i szczytnej inicjatywy. Gala będzie doskonałym momentem, by zintegrować dobroczynne środowiska przedsiębiorców z regionu. Podkarpacki biznes ma wielkie serce – pokazał to już nie raz.
Podczas imprezy zostaną wręczone odznaczenia „Anioł na Medal”, które będą symbolem wdzięczności za okazaną szczodrość oraz dobroć. Gośćmi Specjalnymi Gali będzie Jasiek Mela – polski podróżnik i działacz społeczny oraz Rafał Wilk – sportowiec niepełnosprawny; trzykrotny mistrz paraolimpijski z Londynu i z Rio w handbike’u. Całą galę poprowadzi redaktor Rafał Porzeziński z programu Ocaleni w TVP.
Podczas Gali odbędzie się licytacja przedmiotów o różnej wartości. Każda złotówka od Państwa zostanie przekazana na leczenie chłopca. Akcja pomocy dla Olka została nagłośniona przez media ogólnopolskie. W pomoc chłopczykowi zaangażowały się także podkarpackie media, które będą obecne na imprezie. Bal uświetni występ wokalisty Arka Kłusowskiego oraz zespołu Blues Perspective Band.
Zachęcamy do włączenia się w tą wyjątkową, dobroczynną akcję. Warto pomagać!
Ideą konkursu jest wyłonienie najlepszych i najaktywniejszych gospodarczo przedsiębiorstw naszego regionu, które dzięki osiąganym wynikom w prowadzonej działalności są lub mogą stać się wzorem dla innych.
Organizatorem wydarzenia jest już po raz osiemnasty Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie przy współpracy z Marszałkiem Województwa Podkarpackiego i Wojewodą Podkarpackim.
W tegorocznej edycji Konkurs rozstrzygany będzie w 19 kategoriach. Nowością są kategorie: Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia; Bezpieczne miejsce pracy oraz Firma bliska środowisku.
Konkurs to szeroko rozumiane promowanie rozwoju i potencjału gospodarczego Podkarpacia. Już sam fakt uczestnictwa w konkursie to ogromna nobilitacja dla każdego z uczestników poprzez znalezienie się w gronie najdynamiczniejszych i najlepszych z najlepszych firm województwa podkarpackiego. Kryteria oceny, szacowne gremium Kapituły, obiektywność oceny kandydatów, oprawa towarzysząca konkursowi sprawiły, że „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” jest najważniejszym wyróżnieniem gospodarczym, przyznawanym przedstawicielom podkarpackiego biznesu.
Konkurs skupił w sobie przez wszystkie edycje ponad 2000 podmiotów gospodarczych, ubiegających się o nagrody w kilkunastu kategoriach. Firmy dzięki posługiwaniu się tytułem laureata „Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej” promują swój pozytywny wizerunek i jeszcze mocniej ugruntowują swoją pozycję na coraz bardziej konkurencyjnym rynku. Nasi laureaci to podmioty cieszące się szerokim uznaniem i stanowiące bezapelacyjnie gospodarczą wizytówkę regionu. Firmy te stosują nowoczesne technologie i posiadają rozbudowaną sieć znakomitych relacji z kontrahentami. Laureaci konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” to przykłady dynamiki Podkarpacia i dużych możliwości rozwoju na tym obszarze.
Konkurs to także możliwość przynależności do elitarnego grona podkarpackich przedsiębiorców, którzy zdobyli statuetkę i potwierdzają tym samym profesjonalne zarządzanie firmą. Jak przystąpić do konkursu? W „Podkarpackiej Nagrodzie Gospodarczej” mogą brać udział firmy prowadzące działalność gospodarczą na terenie naszego województwa przynajmniej dwa lata bez względu na ich wielkość czy formę prawną. Konkurs realizowany jest dwuetapowo. Po złożeniu deklaracji uczestnictwa w konkursie firmy wypełniają ankiety konkursowe. Po sprawdzeniu wniosków pod względem formalnym rozpoczynają się oceny eksperckie w oparciu o kryteria konkursu „Podkarpacka Nagroda Gospodarcza”, na podstawie przesłanych przez uczestników konkursu ankiet weryfikacyjnych. Kolejnym etapem jest wizytacja nominowanych firm. To właśnie po jej przeprowadzeniu Kapituła „Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej”, w skład której wchodzą specjaliści z dziedziny gospodarki oraz osoby zaufania publicznego podejmuje ostateczne decyzje o przyznaniu nagród i wyróżnień. Konkurs Podkarpacka Nagroda Gospodarcza stanowi doskonałą platformę do zaprezentowania najdynamiczniejszych podmiotów gospodarczych województwa podkarpackiego. Mając w regionie firmy z tak wielkim potencjałem, zarządzane przez kreatywnych menedżerów, konsekwentnie realizujące przyjęte strategie, a zarazem osiągające znakomite wyniki ekonomiczne możemy być pewni, że dzięki ich działalności Podkarpackie staje się coraz bardziej atrakcyjnym miejscem zarówno pod względem gospodarczym, inwestycyjnym jak i kulturowym.
Finał konkursu, czyli uroczysta Gala „Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej”, jest najważniejszym wydarzeniem w rocznym cyklu konkursu, uroczystym podsumowaniem i zamknięciem kolejnej edycji. Obecność znamienitych gości oraz oprawa uroczystości jest znakomitą okazją do promocji firm biorących udział w „Podkarpackiej Nagrodzie Gospodarczej”.
Zapraszamy Firmy sukcesu do udziału w Konkursie!